Nieuwe e-learning 'Specialistische reanimatie van volwassenen (ALS) ambulancezorg' toegevoegd aan de bibliotheek Life Support.

Je team krijgt een oproep voor een reanimatie. Als lid van het ambulanceteam kom je meteen in actie. Deze cursus behandelt het gehele algoritme van de specialistische reanimatie van een volwassene buiten het ziekenhuis. Je leest hoe het team is samengesteld, wie welke taken heeft en de ideale werkplekopstelling. Van de voorbereiding tot alle benodigde acties die nodig zijn om de patiƫnt te stabiliseren komen aan bod. Je leest welke acties je team neemt in geval van ROSC en wanneer je besluit te stoppen of reanimerend op transport gaat. Het ambulanceteam verzorgt de vooraankondiging en overdracht. Naast de theoretische lesstof bevat deze cursus een kennistoets en een interactieve toets waarin je zelf de beslissingen neemt bij een specialistische reanimatie.

De e-learning kent twee varianten: AVP en ACH. De inhoud van de theorie van de twee varianten is gelijk. Enkele handelingen vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de ACH, maar dient er wel kennis van te nemen voor assistentie van de AVP. De toetsen zijn afgestemd op de verantwoordelijkheid van de ACH; voor de ACH zijn de diagnostische toetsvragen uit de toets gehaald.