EPA-portfolio

Het bewijs van jouw professionele groei en bekwaamheid in de gezondheidszorg. Bereid je voor op alle uitdagingen die de zorgsector te bieden heeft.

Blijf bevoegd en bekwaam met Doczero
supervisie-niveau

Professionele ontwikkeling

Entrustable Professional Activities (EPA’s) vormen essentiële bouwstenen voor opleidingen en leerroutes, waarbij dagelijkse beroepsactiviteiten worden toevertrouwd aan studenten. Een EPA beschrijft nauwkeurig de benodigde kennis, vaardigheden en gedrag voor een specifieke dagelijkse beroepsactiviteit. Ontdek meer over EPA’s en het nieuwe zorgopleiden op de website van CZO-Flex level.

Het EPA-portfolio van Doczero bevat beoordelingen en bewijsstukken die de competentie en bekwaamheid van een zorgprofessional per EPA aantonen. Het is een essentieel instrument bij het evalueren van de professionele groei en bekwaamheid binnen de gezondheidszorg. Daarnaast geeft het waardevolle inzichten in de voorbereiding op zelfstandige uitvoering van taken.

Hoe werkt het EPA-portfolio?

Video afspelen over Video poster

Organiseer

Bespreek toetsinstrumenten voor beoordeling en feedback en het samenstellen van de begeleidersgroep.

Aan de slag

Professional in Opleiding (PIO) gaat aan het werk en verzamelt in het systeem beoordelingen en feedback.

Ontwikkel

Denkt de PIO de beroepsactiviteit zelfstandig uit te kunnen voeren, dan levert de PIO zijn portfolio aan.

Bekwaam

Bij voldoende vertrouwen wordt een bekwaamheidsverklaring afgegeven. De PIO mag de beroepsactiviteit zelfstandig uitvoeren.

Creëer overzicht

Het EPA-portfolio van Doczero stroomlijnt het verzamelen van beoordelingen en feedback van diverse collega’s voor de PIO. Automatisering en workflows stellen de PIO in staat om toetsinstrumenten, zoals casusbesprekingen en praktijkobservaties, ter beoordeling aan te bieden aan praktijkbegeleiders. De opgeslagen feedback in het systeem wordt door de praktijkbegeleiders en praktijkopleiders geëvalueerd om de bekwaamheid van de PIO te bepalen. Het portfolio biedt praktijkopleiders inzicht in alle bewijsstukken en de ontwikkeling van de PIO, per EPA.

Blijf ontwikkelen als zorgprofessional
Bijlagen toevoegen

E-learning als krachtige bewijsvoering

Ontdek de meerwaarde van e-learning als bewijsmateriaal voor jouw professionele groei. Onze interactieve en geaccrediteerde e-learning modules bieden niet alleen de gelegenheid om jouw kennis en vaardigheden te ontwikkelen, maar kunnen ook fungeren als input voor jouw portfolio. 

Met ons uitgebreide aanbod aan online trainingen en assessments kun je specifieke competenties en bekwaamheden aantonen die van belang zijn voor het uitvoeren van jouw beroep. Voeg de resultaten van de e-learning toe aan jouw portfolio om aan te tonen dat je over de kennis beschikt om een beroepsactiviteit zelfstandig uit te voeren.

Heb je nog vragen?

Ontdek alles wat je moet weten over het EPA-portfolio: veelgestelde vragen en duidelijke antwoorden om je op weg te helpen naar een succesvolle professionele ontwikkeling.

Worden verschillende zorgdisciplines ondersteund?

Ja, het portfolio is flexibel en geschikt voor diverse EPA’s en zorgdisciplines. Hierdoor is het breed inzetbaar binnen de zorgsector.

Wordt er gebruik gemaakt van verschillende toetsinstrumenten?

Ja, er wordt gebruik gemaakt van verschillende leerinstrumenten. Voorbeelden hiervan zijn korte praktijkevaluatie, casusbespreking, 360 graden feedback en productbeoordelingen. De toetsinstrumenten zijn zo opgesteld dat ze breed kunnen worden ingezet en snel en eenvoudig ingevuld kunnen worden.

Hoe draagt het EPA-Portfolio bij aan de ontwikkeling van de Professional in Opleiding?

Het portfolio maakt het mogelijk om als praktijkbegeleider en praktijkopleider gerichte feedback te geven op de verschillende leerinstrumenten die worden ingezet door de Professional in Opleiding (PIO) en de competentieontwikkeling nauwkeurig te volgen.

Is het mogelijk om meerdere portfolio's te beheren beheren?

Ja, ons systeem biedt de mogelijkheid voor zorginstelingen om meerdere portfolio’s te beheren voor verschillende afdelingen of teams. Dit stelt organisaties in staat om de ontwikkeling van de zorgprofessional op een georganiseerde en centrale manier te volgen.

Kan ik mijn EPA-portfolio delen met anderen?

Ja, het is mogelijk om je portfolio te delen met anderen. Dit stelt je in staat om relevante personen te betrekken bij jouw ontwikkeling.

Ondersteunt Doczero het koppelen met andere systemen?

Ja, het is mogelijk om het portfolio te integreren met andere systemen voor een naadloze gegevensuitwisseling.

Hoe wordt de implementatie binnen onze organisatie ondersteund?

Ons team biedt uitgebreide ondersteuning en training om een soepele implementatie van het portfolio te waarborgen.

  Bezoekadres
Poort van Veghel 4934
5466 SB Veghel

Neem contact op

  Telefoon
+31 (0)413 244 133

  Support
+31 (0)413 244 137

  Mail