Het complete aanbod e-learning Life Support Ziekenhuis
Wil je als zorgorganisatie jouw zorgverleners optimaal voorbereiden op levensbedreigende situaties? Met de geaccrediteerde e-learning Life Support van Doczero leren zorgverleners effectief en snel handelen bij acute situaties. Onze interactieve cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen volgens de meest recente richtlijnen.
Partners in de zorg







Ontdek het belang van een vroege herkenning van de vitaal bedreigde patiënt
Het vroegtijdig herkennen van een vitaal bedreigde patiënt kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. De zorgverlener speelt hierin een sleutelrol. Met de e-learning ‘Vroege herkenning en behandeling vitaal bedreigde patiënt‘ leer je klinische achteruitgang snel signaleren en volgens de juiste protocollen handelen – zodat je direct de beste zorg kunt bieden.
Deze e-learning behandelt het meten van de vitale parameters volgens de ABCDE-methodiek. Met behulp van de Early Warning Score (EWS) wordt bepaald of de patiënt vitaal bedreigd is, zodat een behandelplan binnen 30 minuten ingezet kan worden. Je leert effectief communiceren met de behandelend arts en het Spoed Interventie Team (SIT) om snel en doelgericht in te grijpen bij acute situaties zoals shock en sepsis. De e-learning bevat naast de lesstof en kennistoets een interactieve toets waarin de zorgprofessional zelf patiënten beoordeeld met de EWS-kaart van jouw zorgorganisatie of er sprake is van vitale bedreiging.
De inhoud is gebaseerd op internationale richtlijnen (MEWS & NEWS) en kan worden afgestemd met de EWS-kaart en alarmprocedures van jouw zorgorganisatie. Zo sluit de kennis naadloos aan op de praktijk.

Basale reanimatie in het ziekenhuis
Snel en effectief handelen bij een circulatiestilstand kan het verschil maken tussen leven en dood. In een zorgorganisatie verwacht je dat elke medewerker moet kunnen reanimeren. In de e-learning basale reanimatie, leert de zorgverlener een circulatiestilstand tijdig herkennen en hiernaar te handelen volgens de alarmprocedures van de zorgorganisatie.
Doczero biedt e-learning basale reanimatie van volwassenen én kinderen in een klinische omgeving volgens de meest recente richtlijn van de Nederlandse Reanimatieraad. Hoe werk je samen met collega’s, wie doet wat? Wie alarmeer je? Wat is je rol als het reanimatieteam het overneemt? Naast correct handelen volgens de richtlijn leer je borstcompressies en beademingen geven aan bed, het toepassen van een mondmasker of masker en ballon, het gebruik van een AED enz. Allemaal specifieke situaties die van toepassing zijn binnen een zorgorganisatie. Met deze kennis is de zorgverlener optimaal voorbereid op elke situatie, in en buiten de zorgorganisatie.

Basale reanimatie van volwassenen (BLS)
- 3 onderdelen
- 2 uur*

Basale reanimatie van kinderen (PBLS)
- 3 onderdelen
- 2 uur*
*Gemiddelde studieduur om certificering te behalen. Lesstof is facultatief.
Specialistische reanimatie in het ziekenhuis

Basale reanimatie wordt aangevuld met specialistische reanimatie. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen kwalitatieve borstcompressies en adequate beademingen. Vaak zijn defibrillatie en het toedienen van medicatie cruciaal om een circulatiestilstand op te heffen. Specialistische reanimatie vraagt dan ook om meer dan alleen technische handelingen. Naast het correct opvolgen van het ALS of APLS algoritme is werkplek management en teamwork zeker zo belangrijk.
In de e-learning van Doczero leert de zorgprofessional beide, van de organisatie bij aankomst tot de overdracht naar een gespecialiseerde afdeling. Daarnaast is er voor elk specialisme een eigen e-learning, reanimatie van volwassenen én reanimatie van kinderen.
Met realistische scenario’s, duidelijke instructievideo’s en praktische tips zijn zorgprofessionals optimaal voorbereid om onder druk de juiste keuzes te maken.

Specialistische reanimatie van volwassenen (ALS)
- 3 onderdelen
- 4 uur*

Advanced Paediatric Life Support (APLS)
- 3 onderdelen
- 3 uur*
*Gemiddelde studieduur om certificering te behalen. Lesstof is facultatief.
Volledige collectie Life Support voor ziekenhuizen
Leer alles over het snel en effectief handelen in acute situaties. Van het toepassen van de ABCDE-methodiek tot geavanceerde reanimatietechnieken – onze e-learning Life Support is ontworpen om jouw team voor te bereiden op elke noodsituatie. Of het nu gaat om basale reanimatie (BLS), specialistische reanimatie (ALS) of het voorkomen hiervan door het tijdig herkennen van bedreigde vitale functies – met onze e-learning krijgt jouw team de kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Kies de e-learning die past bij jouw zorg specialisatie en werk altijd volgens de laatste richtlijnen.
Het Life Support Ziekenhuis aanbod bestaat uit:
- Meten Vitale Parameters
- Vroege herkenning en behandeling vitaal bedreigde patiënt
- Communicatie bij de vitaal bedreigde patiënt
- Basale reanimatie van volwassenen (BLS)
- Specialistische reanimatie van volwassenen (ALS)
- ABCDE – De opvang van de acuut zieke of gewonde patiënt
- Basale reanimatie van kinderen (PBLS)
- Advanced Paediatric Life Support (APLS)
- Newborn Life Support (NLS)

Het Life Support Ziekenhuis aanbod bestaat uit:
- Meten Vitale Parameters
- Vroege herkenning en behandeling vitaal bedreigde patiënt
- Communicatie bij de vitaal bedreigde patiënt
- Basale reanimatie van volwassenen (BLS)
- Specialistische reanimatie van volwassenen (ALS)
- ABCDE – De opvang van de acuut zieke of gewonde patiënt
- Basale reanimatie van kinderen (PBLS)
- Advanced Paediatric Life Support (APLS)
- Newborn Life Support (NLS)

Meten Vitale Parameters

Vroege herkenning en behandeling vitaal bedreigde patiënt

Communicatie bij de vitaal bedreigde patiënt

Basale reanimatie van volwassenen (BLS)

Specialistische reanimatie van volwassenen (ALS)

ABCDE – De opvang van de acuut zieke of gewonde patiënt in het ziekenhuis

Basale reanimatie van kinderen (PBLS)

Advanced Paediatric Life Support (APLS)

Newborn Life Support (NLS)
Bekijk ook deze relevante ziekenhuis bibliotheken

Vaardigheden Acute Zorg

Voorbehouden en Risicovolle Handelingen

Vaardigheden Zorg en Verpleging
Waarom kiezen voor e-learning Life Support van Doczero?
In acute zorgsituaties telt elke seconde. Met de e-learning Life Support van Doczero leren zorgprofessionals van jouw zorgorganisatie snel en effectief handelen bij levensbedreigende situaties. Onze geaccrediteerde e-learning met realistische scenario’s bereiden jouw team optimaal voor op de praktijk. De kennis is direct toepasbaar en afgestemd op de laatste richtlijnen, zodat jouw zorgteam klaar is voor elke noodsituatie.
Voor wie is het?
Deze e-learning is speciaal ontwikkeld voor zorgorganisaties om hun personeel bevoegd en bekwaam te houden.
Wat kun je verwachten?
- Flexibel leren:
- Volg de e-learning op elk moment, waar en wanneer het uitkomt.
- Praktijkgericht:
- Duidelijke instructievideo’s gevolgd door online oefenen met interactieve toetsen.
- Altijd up-to-date:
- Alle e-learning is actueel volgens de meest recente richtlijnen.
- Geaccrediteerd:
- Doczero e-learning is geaccrediteerd door V&VN en NVBMH.

Doczero Academy of jouw eigen LMS?
De e-learning van Doczero is eenvoudig te koppelen in de eigen leeromgeving van jouw zorgorganisatie middels LTI of SCORM. Maak Doczero Academy onderdeel van het eigen HR systeem en verbind met Single Sign On (SSO) voor een naadloze gegevensuitwisseling. Synchroniseer automatisch met de kwaliteitsregisters V&VN en NVBMH voor een actueel portfolio. Implementatie was nog nooit zo eenvoudig.
Voor al je vragen zijn wij bereikbaar via +31 (0)413 – 244 133 op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.
Heb je nog vragen?
Ontdek alles wat je moet weten over de e-learning en het leerplatform Doczero Academy. Bekijk de veelgestelde vragen en laat je op weg helpen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Customer support is op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur beschikbaar.
E-learning
De e-learning wordt regelmatig bijgewerkt volgens de meest recente landelijke richtlijnen. Doczero zorgt ervoor dat de lesstof altijd actueel is. Updates worden aangekondigd.
De e-learning van Doczero is gebaseerd op de meest recente landelijke richtlijnen, maar kan daar waar nodig geconfigureerd worden naar de specifieke eigenschappen van de zorgorganisatie, zoals interne alarmprocedures e.d.
Zeker, de e-learning van Doczero is geregistreerd bij de kwaliteitsregisters V&VN en NVMBH. Na succesvol afronden van de e-learning worden accreditatiepunten automatisch toegekend aan het portfolio van de zorgprofessional. De zorgprofessional moet hiervoor lid zijn van het kwaliteitsregister.
De e-learning is standaard beschikbaar op het leerplatform Doczero Academy dat geleverd wordt bij een abonnement. Vanaf Doczero Academy is de e-learning te hosten op het LMS van de organisatie via LTI en SCORM, informeer naar beschikbare versies. De beheerder kan zelf de LTI of SCORM aanmaken in Doczero Academy en implementeren in het eigen LMS.
Leerplatform
Nee, je hebt geen eigen LMS nodig om gebruik te maken van onze e-learning. Doczero Academy is een alles-in-één platform dat is ontworpen voor eenvoudig gebruik, zonder de noodzaak van een apart LMS.
Doczero Academy omvat naast het aanbieden van e-learning, functies zoals gebruikersbeheer, rapportage en opvolging van leeractiviteiten. Ontdek meer over het leerplatform of plan een demo in.
Het eerste aanspreekpunt voor cursisten is de opleider. Als vragen niet beantwoord kunnen worden, kan de opleider contact opnemen met customer support van Doczero. Doczero beantwoordt geen vragen direct van cursisten om duidelijke communicatielijnen te behouden.